Proiectarea 2D/3D

Arhitectul peisagist face masuratori, cerceteaza si inscrie o serie de date necesare proiectarii precum forma terenului, limitele si rectificarile necesare, denivelarile, factorii climatici, profilul de sol, conditiile hidrologice, vegetatia lemnoasa si ierboasa existenta.

In functie de stilul ales (formal, peisager sau mixt), se discuta cateva variante privind alegerea si dispunerea plantelor lemnoase, amanajarilor floricole si a suprafetelor gazonate. Pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor, oferim idei si recomandari si, astfel, sa cream un spatiu care sa imbine utilul cu estetica.

Se intocmeste lista materialelor si speciilor dendrologice necesare, se face o propunere financiara estimativa si se discuta bugetul. In functie de toate aceste coordonate se realizeaza proiectul de amenajare peisagistica. Schita de amenajare se realizeaza cu ajutorul aplicatiilor software 2D (in plan) si 3D (in spatiu), oferind o imagine de ansamblu si vizibilitate proiectului. Dupa aprobarea de catre client a design-ului, stabilirea costului proiectului si semnarea contractului, se trece la realizarea efectiva a lucrarii.

Executia

Executia este un proces complex de care depinde functionalitatea spatiului, iar atentia la detalii se va reflecta in imaginea de ansamblu la finalul proiectului.

Pentru amenajarea spatiilor verzi, sunt necesare diverse lucrari:

 instalatii pentru gradini

sisteme de drenaj: sunt cea mai practica si eficienta solutie cand scurgerea apei este o problema.
instalatii/sisteme automatizate de irigare/picurare pentru gradini, gazon si plante – serviciul include materialele si accesoriile necesare, conectarea la sursa de apa, manopera, proba de functionare, programarea timpului de irigare si planul de amplasare.

  constructii pentru gradini

Aceste amenajari ofera o nota distinctiva gradinii, fiind o solutie in situatiile in care intr-un anumit loc nu poate fi pus gazon sau plante.

Constructiile pot fi:
⦁ fantani decorative, fantani arteziene, cascade, cursuri de apa, lacuri
⦁ borduri decorative si ronduri cu flori
⦁ executie alpinarii, terasare pante, decopertari si umpluturi de pamant
⦁ elemente de decor din piatra naturala (alei si ziduri decorative)

  plantari gazon, arbori, pomi, arbusti, tufe, plante ornamentale (realizari garduri vii si perdele din plante cataratoare)

Arhitectul peisagist ii propune si prezinta clientului materialul dendrologic ce urmeaza a fi folosit si caracteristicile fiecarei specii propuse: longevitatea plantei, rezistenta la anumiti factori nocivi, ritmul de crestere, inaltimea maxima, forma si desimea coroanei, coloritul scoartei, frunzelor, florilor, fructelor, perioada infloriirii si fructificarii, aromele, plasticitatea si posibilitatea efectuarii de grupari ornamentale.

Intretinere spatii verzi, gradini, parcuri

Acest serviciu poate include:
toaletare, curatare, tuns pomi, plante ornamentale, garduri vii – serviciul se refera atat la pomii fructiferi, cat si la plante sau arbusti ornamentali și include toaletarea propriu-zisa, strangerea resturilor vegetale rezultate si transportul acestora.
diagnostic si tratamente fitosanitare pentru gazon si plante, ierbicidari selective pentru buruieni, suprainsamantari.
ingrasamant pentru gazon, plante si pomi – folosim produse certificate, ingrasaminte profesionale cu eliberare controlata specifice perioadei din sezon